

Årsmöte 2024 IF Friskis&Svettis Uddevalla

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis&Svettis Uddevalla Sörviksgården tisdagen den 16 april 2024.

§1	Öppnande av årsmöte		
	Anders Forsberg hälsar alla välkomna och öppnar årsmötet.		
§2	Fastställande av röstlängd		
	15 medlemmar, se bifogad närvarolista.		
§3	Val av ordförande och sekreterare		
	Till mötets ordförande valdes Annelie Högberg och till mötets sekreterarare valdes Marie Söderberg.		
§4	Val av två protokolljusterare samt rösträknare, som liksom ordförande ska justera protokollet		
	Till att justera protokollet valdes Staffan Mattiasson och Ann Marie Ågren Lindhé.		
§5	Mötets utlysande enligt stadgarna		
	Årsmötets utlysande godkändes.		
§6	Fastställande av dagordning och procedurregler		
	Dagordningen godkändes med justeringen att punkt 12 Fastställande av medlemsavgifter avser år 2025.		
§7	Uppföljning av föregående årsmötesprotokoll		
	Godkändes.		
§8	Genomgång av styrelsens verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse samt resultat- och balansräkning för 2023.		
	Verksamhetschef Malin Bengtsson redogjordes för verksamhetsberättelse,		
	förvaltningsberättelse samt resultat och balansräkning samt besvarade några frågor som kom upp. Genomgången godkändes.		
§9	Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under 2023.		
	Revisionsberättelsen godkändes.		

§10 Fastställande av resultat - och balansräkning Årsmötet beslutade att fastställa resultat- och balansräkning samt att tillstyrka att resultatet balanseras i ny räkning. §11 Beslut om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna Revisorerna tillstyrker att styrelsens ledamöter beviljas ansvarsfrihet. Årsmötet beslutade att bevilja styrelseledamöterna ansvarsfrihet för år 2023. §12 Fastställande av medlemsavgifter 2025 Styrelsen föreslår oförändrad medlemsavgift. Beslut togs att medlemsavgift 2025, enligt styrelsens förslag, ska vara oförändrad – för vuxen 150 kr och för ungdom 100 kr. §13 Behandling av och beslut om propositioner Styrelsen har inga propositioner att behandla. §14 Behandling av och beslut om motioner Inga motioner inkomna. §15 Presentation av verksamhetsplan och budget för 2024 Verksamhetschef Malin Bengtsson presenterade verksamhetsplan och budget för 2024. Några frågor diskuterades och besvarades av Malin. Båda handlingarna godkändes. Beslut om arvode för revisorer, §16 Årsmötet beslutade att godkänna arvodet, 25 000 kr/år för revisorerna. Val av föreningens ordförande tillika styrelseordförande, för en tid av ett år §17 Till ordförande valdes Leif Gustavsson, 1 år §18 Val av halva antalet ledamöter i styrelsen för en tid av två år samt eventuella suppleanter för en tid av ett år, med för suppleanterna fastställd turordning Till styrelseledamöter valdes: Gunilla Eliasson, nyval (2 år) Åsa Martinelle, omval (2 år) Marie Söderberg, omval (2 år)

Gunilla Bodén Olsson (fyllnadsval 1 år, ersätter Leif Gustavsson)

	Styrelseledamöter valda på 2 år med 1 år kvar		
	Lotta Sällström		
	Anders Wassblad		
	Till styrelsesuppleanter på ett år valdes:		
	Jonas Westbring, omval (1)		
	Ove Berglund, nyval (2)		
	Sandra Blomhag, nyval (3)		
§19	Val av revisorer och revisorssuppleanter alternativt revisionsbolag för en tid av ett år		
	Till att sköta föreningens revision valdes RKR Roger Karlssons revisionsbyrå (nyval 1år)		
§20	Fastställande av valberedningens arbetsordning		
	Godkändes.		
§21	Val av ledamöter till valberedningen för en tid av ett år, av vilka en ska väljas till sammankallande		
	Till ledamöter i valberedningen för ett år valdes:		
	Lennart Eriksson, sammankallande (omval)		
	Annelie Högberg (nyval)		
	Per-Arne Andersson (nyval)		
§22	Övriga frågor		
	Förslag om stadgeändring i föreningens normalstadgar, ändring av pkt 5.3. Rösträtt samt yttrande- och förslagsrätt på årsmötet.		
	Ändringen består av att punkt 5.3 preciseras till fyra veckor i enlighet med Riks normalstadgar.		
	Ny lydelse av 5.3:		
	Medlem, som, senast fyra veckor innan årsmötet, betalat medlemsavgift och		

§23 Avslutande av årsmötet

Annelie tackade för förtroendet att leda mötet och avslutade årsmötet.

fyller lägst 12 år under innevarande å har rösträtt på mötet.

Uddevalla 2024-04-16

Annelie Högberg Mötesordförande Marie Söderberg Mötessekreterare

Staffan Mattiasson Protokolljusterare

Ann Marie Ågren Lindhé Protokolljusterare

Årsmöte 2024 IF Friskis&Svettis Uddevalla

Närvarolista 2024-04-16

Se inscannad bilaga.

Verifikat

Transaktion 09222115557515642289

Dokument

Protokoll Årsmöte 2024 IF Friskis Huvuddokument 5 sidor <i>Startades 2024-04-19 14:41:29 CEST (+0200) av Christian</i> <i>Karlsson (CK)</i>	Närvarolista - röstlängd - årsmöte 2024-04-16 Bilaga 1 1 sida Sammanfogad med huvuddokumentet Bifogad av Christian Karlsson (CK)		
Färdigställt 2024-04-19 21:14:33 CEST (+0200)			

Initierare

Christian Karlsson (CK) EkonomiConsult & Redovisning C.K AB Personnummer 198501144839 Org. nr 559306-9403 *christian@ekonomiconsult.se* +46760213106

Signerare

Annelie Högberg (AH) Personnummer 19650612-4863 annelie.hogberg6056@gmail.com



Namnet som returnerades från svenskt BankID var "ANNELIE HÖGBERG" Signerade 2024-04-19 21:14:33 CEST (+0200) Ann-Marie Lindhé (AL) Personnummer 19471004-6923 annmarie.a.lindhe@gmail.com



Namnet som returnerades från svenskt BankID var "ANN-MARIE ÅGREN LINDHÉ" Signerade 2024-04-19 17:43:41 CEST (+0200)



Verifikat

Transaktion 09222115557515642289



Detta verifikat är utfärdat av Scrive. Information i kursiv stil är säkert verifierad av Scrive. Se de dolda bilagorna för mer information/bevis om detta dokument. Använd en PDF-läsare som t ex Adobe Reader som kan visa dolda bilagor för att se bilagorna. Observera att om dokumentet skrivs ut kan inte integriteten i papperskopian bevisas enligt nedan och att en vanlig papperutskrift saknar innehållet i de dolda bilagorna. Den digitala signaturen (elektroniska förseglingen) säkerställer att integriteten av detta dokument, inklusive de dolda bilagorna, kan bevisas matematiskt och oberoende av Scrive. För er bekvämlighet tillhandahåller Scrive även en tjänst för att kontrollera dokumentets integritet automatiskt på: https://scrive.com/verify



24.04.16

FRAMOTE MUTAGIARE

Mala Bengtisson Annecic Hosperg

Anders Forsburg

Ann Marie Agren Lindhé

Annika Eerda Lennart Evilceson STUFFUN MATTIASSON Per Aino Anderson

to Conto Kim Olmas

Monie Söderberg Auders Wan blad Aullu Poden Ol Marie Ludget Conster Hogberg amilla Cliar